2019 Schnupper Workshop

Begin dit jaar hielden we weer een Michlbauer schnupperworkshop voor nieuwkomers. Via inschrijving kunnen mensen tijdens een twee uur durende workshop kennis maken met de Steirische Harmonika en ontdekken wat de mogelijkheden zijn van dit instrument. Daarnaast krijgen de deelnemers deskundige uitleg over de Michlbauer lesmethode. Samen proberen en samen muziek maken. We hadden enthousiaste deelnemers en mogen weer terugkijken op een hele leuke middag.

 

Lees meer...

2018 Jubileum 5-jarig bestaan Harmonikaschool Parkstad

Jo-SlompDSCF2237In juli vierden we samen met onze leerlingen ons 5-jarig bestaan, tevens ons 5-jarig partnerschap met Michlbauer uit Oostenrijk. Prachtig weer, hele mooie, gezellige dag.Helaas lukte het niet om iedereen op deze dag bij elkaar te krijgen. We zijn heel erg trots op onze school en onze leerlingen. Nogmaals iedereen bedankt voor deze onvergetelijke dag. Op naar het volgende lustrum. 

  

Lees meer...

2018 Voorspeelavond Leerlingen

DSC01995We zijn weer een jaar verder en alweer is onze school groter geworden. Op 21 april was onze leerlingenavond bij Café Amicitia en waren alle tafels en stoelen dan ook druk bezet. Inmiddels hebben we nu 2 harmonika ensembles opgericht, iedere groep heeft een eigen stemming. Florian Michlbauer schreef mooie meerstemmige muziek voor Harmonika ensembles. De luisteraars waren erg enthousiast. Leuk intermezzo waren de Rheinland Steirer, die voor een mooie afwisseling van de avond zorgden. Tenslotte willen we de leerlingen die meededen aan deze avond hartelijk bedanken, ze hebben goed hun best gedaan waarvoor nog hartelijk dank! We mogen dan ook weer terugkijken op een mooie muzikale avond. 

Lees meer...

2017 Optreden Zorgcentrum Schuttershof

DSC01896Op 9 december waren we met een groepje leerlingen te gast in Zorgcentrum Schuttershof in Brunssum. Naast bekende kerstliederen werd ook een selectie gespeeld uit originele muziek van de Alpenlanden. Er waren twee concertjes die door de bewoners enthousiast ontvangen werden. Ook Harmonikaschool Parkstad kijkt terug op een hele leuke middag! Leuke bijkomstigheid was dat er op deze dag de eerste sneeuw viel en het een extra kerstsfeer gaf. 

 

 

Lees meer...

2017 Congres Michlbauer Breitenwang

DSC01737Van 13 tot en met 15 oktober vond het eerste Michlbauer Congres plaats in Breitenwang (Oostenrijk). Dit alles ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de firma Michlbauer. Er waren veel interessante workshops, lezingen, met als hoogtepunten het concert van die Untersteirer en natuurlijk het concert van Florian en Daniel. Op zondag volgde een mooie afsluiting met de Harmonikamesse. We kijken dan ook met veel plezier terug op dit mooie en goed georganiseerde evenement. 

Lees meer...

2017 Leerlingen Voorspeelavond

IMG7692Onlangs was weer onze jaarlijkse voorspeelavond in Hotel Amicitia te Hoensbroek. De opkomst was weer groot. Met trots openden we de avond met onze jeugd. Op 1 leerling na, helaas vanwege ziekte, waren alle kinderen compleet. Onder onze leerlingen was ook iemand die sinds kort een eigen huisorkest heeft gevormd. Deze groep: de Rheinland Steirer, zorgde voor een leuke afwisseling. Dit jaar werd er ook door verschillende groepen meerstemmig gespeeld, dat wil zeggen dat iedereen een andere partij speelt. We zijn nu weer een jaar verder en we mogen terugkijken op een gevarieerde avond. We bedanken onze leerlingen die zich voor deze avond hebben ingezet. Een speciaal woord van dank voor Mw Everts die deze avond de foto's maakte. 

Lees meer...

2016 Open dag Harmonikaschool Parkstad met Florian Michlbauer en Johannes Petz

IMG7484Op 9 november hield Harmonikaschool Parkstad een open dag voor de Steirische Harmonika in samenwerking met de Michlbauer Harmonikaschool uit Oostenrijk. Dit alles vond plaats in Hotel-Café Amicitia te Hoensbroek. Er was een middag en een avondprogramma waar veel belangstellenden op af kwamen.

Tijdens de opening werden Florian Michlbauer, bedenker van de succesvolle lesmethode samen met muziekschooldirecteur Johannes Petz, na een lange reis uit Oostenrijk, hartelijk welkom geheten. Hierna werd er o.a.voorgespeeld uit de lesmethode door Leerlingen van Harmonikaschool Parkstad in verschillende leeftijdscategorieën en niveau's. Ook werden de harmonika's en muziekboeken tentoongesteld waar in de pauze veel belangstelling voor was. Eveneens was er de mogelijkheid om een proefles te nemen voor geïnteresseerden.

Gedurende de avond vond er een presentatie plaats van de meest succesvolle Lesmethode voor de Steirische Harmonika; 5-vingersysteem met Prof. Florian Michlbauer. Hij liet horen wat er allemaal mogelijk is op de Harmonika en gaf uitleg over de methode. 

We hebben Florian en Johannes aan het einde hartelijk bedankt voor de succesvolle en inspirerende avond, waarna tot besluit nog de Harmonikaweltmarsch werd gespeeld.

Lees meer...

2016 Leerlingen Voorspeelmiddag Stadbroekermolen Sittard

DSC01305In juni vond er weer een Tirolermiddag plaats in en om de Stadbroekermolen te Sittard. Het geheel stond in het teken van goede doelen waar veel limburgse artiesten aan meewerkten.

Ook Harmonikaschool Parkstad was net als vorig jaar met leerlingen de hele dag aanwezig. 

Onze speciale dank gaat uit naar Henk Steuns van Lederhosenland, die dit allemaal voor ons mogelijk maakte. We mogen terug kijken op een mooie muzikale dag met na afloop nog een gezellig samenzijn.

Lees meer...

Voorspeelavond Harmonikaschool Parkstad 2016

DSC01169Op 22 april  heeft Harmonikaschool Parkstad weer een voorspeelavond georganiseerd voor de leerlingen in zalencentrum Amicitia te Hoensbroek. De opkomst was groot en er werd aandachtig geluisterd. We zijn weer 1 jaar verder en de ll. konden goed horen dat inmiddels iedereen weer een niveau verder is. Het was een mooie en geslaagde avond en iedereen was vol lof over de mooie muziek die ten gehore werd gebracht en de goede organisatie. We bedanken alle l.l. die hebben meegedaan en kijken dan ook vol trots terug op deze geslaagde avond! 

Lees meer...

2015 Optreden leerlingen Stadbroekermolen Sittard

Stadsbroekermolen-fotos-28-6-15-002In juni 2015 vond er een groot evenement plaats in en om de Stadbroekermolen te Sittard. Het geheel stond in het teken van goede doelen waar veel limburgse artiesten aan meewerkten. 

Ook Harmonikaschool Parkstad was met leerlingen de hele dag aanwezig. Er werd veel muziek gemaakt, alleen en ook samen. 

Onze dank gaat uit naar Hendriks Trachtenwelt Sittard die dit allemaal voor ons mogelijk maakte.We mogen dan ook terug kijken op een geslaagde dag met na afloop nog een gezellig samenzijn.

Lees meer...